Dobavni rok je od 14 do 20 dni.


Zdrav razvoj otroških stopal

Znano je, da je bosonoga hoja najboljša za otroke, saj omogoča boljše ravnotežje, izboljša moč v nogah, izboljša držo hrbtenice, pospeši cirkulacijo, izboljša imunski sistem, izboljša pozornost, daje občutek svobode in še veliko Pomembna naloga staršev je ta, da otroku izberejo obutev, ki spodbuja čim bolj kvaliteten in naraven razvoj stopala. Obutev Snugi je zasnovana tako, da sledi otrokovemu naravnemu gibanju in najbolj posnema boso hojo.

 

Poskrbite za pravilen razvoj otrokovih stopal

Nekatere nepravilnosti pri razvoju stopal so prirojene, spet do drugih prihaja zaradi uporabe neprimernih obuval. Starši v nevednosti otrokom obuvajo rabljene čevlje, s katerimi otroku vsiljujejo napačne vzorce hoje, ter pripomorejo k temu, da otroci s tem pridobijo nekakovostne gibalne vzorce. V želji, da bi le te nosili dlje, se pogosto odločijo za nakup prevelikih čevljev ali vztrajajo pri premajhnih. S tem otroka ovirajo in odvračajo od primernih aktivnosti.

 

izbira obutve

 

Ključnega pomena je pravilna izbira obutve

Danes je v strokovni javnosti vedno večji poudarek na stališčih, ki so podprta z znanstvenimi raziskavami in te so v celoti ovrgle nekdanjo miselnost, da otrok za pravilen razvoj stopala potrebuje trdo obutev z visokim opetnikom in podprtim stopalni lokom. Pretirana opora mišicam ne koristi, saj omejuje gibanje in jih oslabi.
Če želimo omogočiti čim bolj pravilen in nemoten razvoj otrokovega stopala, moramo pustiti stopalo kar se da prosto. Tako naj bo obutev čim bolj mehka in udobna, podplat naj bo raven, mehak in prožen, opetnik pa ne previsok in pretrd.
Raziskave so potrdile, da podpiranje stopalnega loka pri normalno razvitem otroškem stopalu nima nobenih pozitivnih učinkov, saj mora otrok loke zgraditi mišično. To pomeni z obremenjevanjem stopala, prenašanjem teže, ravnotežjem, pri postavljanju na prste, ...
Prve obutve naj bodo pri normalno razvitem otroškem stopalu predvsem v funkciji zaščite pred mrazom in z namenom, da otroku ne drsi, ko se postavlja na noge in ko dela prve korake.