Dobavni rok je od 14 do 20 dni.


Splošni pogoji

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.snugi.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Spletna trgovina www.snugi.si  preko spleta omogoča nakup copatov za odrasle, otroških copat in oblačil, kar je razvidno iz prikaza na podstraneh prodajnega programa, ki je predstavljen tudi v glavnem meniju. Na spletnem mestu si lahko ogledate celotno ponudbo, informacije o artiklih in cene.

Kupec se pred oddajo naročila strinja s celotnimi pogoji poslovanja.

Slike artiklov so narejene s strani profesionalnega fotografa. Vzorci se lahko na dejansko sliko minimalno razlikujejo kar pomeni, da lahko prihaja do rahlih odstopanj pri vzorcih, saj je vsak naročen izdelek unikat. Prav tako se lahko rahlo razlikuje barvni odtenek zaradi različnih nastavitev ekranov.

 

S spletno trgovino SNUGI upravlja podjetje

Snugi, Maja Krajnc s.p.
Clevelandska ulica 29
1000 Ljubljana
Slovenija

Matična številka: 6869769000
ID za DDV: SI12081531
Zavezanec za DDV: DA

Podjetje je vpisano v poslovni register Slovenije dne 18.6.2015

TRR: SI56 6100 0002 7688 706 (odprt 03.11.2022, DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)

 

VAROVANJE ZASEBNIH PODATKOV

Podjetje Snugi, Maja Krajnc s.p. se zavezuje, da bo spoštovalo zasebnost uporabnikov in njihovih osebnih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam brez privolitve uporabnika.

 

CENE

Vse cene artiklov navedene v spletni trgovini vsebujejo 22% DDV, ki je prikazan na prejetem računu in ne vključujejo stroškov dostave. Pridržujemo si pravico za spremembo cen brez predhodnih obvestil in pojasnil.

 

Postopek nakupa pred oddajo naročila


1. Izbira izdelkov

Pred oddajo naročila je na spletni trgovini potrebno izbrati željene izdelke. To storite tako, da v pogledu posameznega izdelka kliknete na gumb "V košarico".

2. Potrditev košarice oz. povzetek naročila

Po ustrezno izbranih izdelkih se premaknete na stran košarice oz. blagajne (povezava na stran: https://www.snugi.si/cart). Tukaj lahko ponovno pregledate vaše izbrane izdelke ter jim ustrezno spremenite količino, dodate nove izdelke ali jih odstranite iz košarice. Na tej strani je omogočeno tudi posebno polje za popust, imenovano "Kupon".

3. Prijava

V tem koraku nakupa se je potrebno prijaviti ter oddati osebne podatke. Oddaja osebnih podatkov je namenjena zgolj dostavi in je v skladu z GDPR. Nakup lahko opravite kot gost (hitri nakup, brez nadaljnjega shranjevanja podatkov) ali pa se registrirate ter nakup opravite skozi postopek registracije.

4. Naslov

Pri izbiri naslova določite vaš željeni naslov dostave. Naslov dostave je lahko drugačen od vašega osebnega naslova - v tem primeru torej izbrane izdelke pošljemo na izbrani naslov.

5. Dostava

Pri izbiri dostave lahko izberete način dostave (Pošta Slovenije, osebni prevzem naročila) s klikom na željeno dostavo. V tem koraku lahko izberete tudi poljubno darilno zavijanje vaših izdelkov.

6. Plačilo

Zadnji korak je namenjen končnemu preverjanju ter končni potrditvi vašega naročila, kjer lahko kupec košarico spremeni. S klikom na gumb se strinjate z oddanim naročilom ter pogoji poslovanja ter dokončno potrdite vaš nakup

.

Postopek nakupa po oddaji naročila

1. Naročilo v čakalni vrsti

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto V IZVEDBO. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Naročilo potrjeno

Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo.

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem preko z elektronskim sporočilom obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

 

PREKLIC NAROČILA ALI ODSTOP OD POGODBE

Kupec, ki naroči izdelke v spletni trgovini SNUGI (www.snugi.si), lahko, v primeru, da z naročenimi izdelki ni zadovoljen ali želi od pogodbe (nakupa) iz kakršnegakoli razloga odstopiti, v roku 14 dni od prejema izdelka sporoči (pisno ali na e-naslov: [email protected]) podjetju, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Nato mora v roku 14 dni po sporočilu blago dostaviti podjetju (na naslov: Snugi, Maja Krajnc s.p. , Tacenska cesta 125a, 1000 Ljubljana). Kupcu v roku 14 dni od prejema sporočila vrnemo vsa opravljena plačila brez da kupec to zahteva.

Kupec mora podjetje o odstopu od pogodbe obvestiti na obrazcu za vračilo ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Odstopna izjava mora biti poslana v roku, ki je določen za odstop od pogodbe. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. 

Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Vrnjeni izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. 

 

STVARNA NAPAKA

 

Napaka je stvarna takrat, ko:

izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

 

Uveljavitev stvarne napake:

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca. Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali    blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena tega zakona. Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

 

* OPOMBA: V primeru personaliziranih izdelkov in/ali izdelkov narejenih po meri pravica od odstopa nakupa NE velja. Kot tudi narekuje zakon o varstvu potrošnikov (43. člen): "... potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka tega člena pri teh pogodbah: o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam

 

 NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  •          z gotovino ob prevzemu (pošiljko dostavi Pošta Slovenije ali DPD dostava);
  •          z nakazilom na račun upravitelja Snugi, Maja Krajnc s.p. (po ponudbi/predračunu);
  •          različne druge oblike elektronskega plačila s plačilnimi karticami.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem in/ali elektronskem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj Račun).

 

 

DOSTAVA

Cena poštnine s plačilom po predračunu in s plačilnimi karticami znaša znaša 2,50 EUR. Za plačilo po povzetju se dodatno obračuna provizija v znesku 2 EUR.

Za nas dostavlja Pošta Slovenije in kurirska služba GLS. Ker večino izdelkov delamo po naročilu je dobavni rok viden ob izdelku (7 do 10 delovnih dni) ki ga naročate.

Če je artikel na zalogi ga odpremimo v roku od 2-3 delovnih dni.

 

VRAČILO BLAGA

Odstop od pogodbe ali vračilo blaga je v skladu ( 43.c člena Zakona o varstvu potrošnikov) mogoče v roku 14 dni od prejema blaga, vendar mora v tem času o tem tudi obvestiti ponudnika.Vračilo blaga kupec dostavi nazaj na lastne stroške na naslov Snugi, Maja Krajnc s.p., Tacenska cesta 125a, 1000 Ljubljana.

 

Ponudnik vrne kupnino v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe, pri čemer si pridržuje pravico, da zadrži vračilo do prevzema vrnjenega izdelka oz. dokler kupec ne predloži dokazila, da je izdelek poslal nazaj ponudniku.

Ponudnik prejeta plačilo kupcu vrne z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov..

Zamenjate lahko samo izdelke kupljene v spletni trgovini www.snugi.si. Menjava izdelkov kupljenih preko ostalih prodajnih mest je možna samo tam, kjer je bil izdelek kupljen.

 

MENJAVA BLAGA

Menjava je mogoča v primeru, da kupec vrne ponudniku blago, ki je brez sledi uporabe, nepoškodovano, in neoprano blago ter v originalni embalaži. Poleg mora priložiti izpolnjen obrazec za vračilo in menjavo na naslov Snugi, Maja Krajnc s.p., Tacenska cesta 125a, 1000 Ljubljana

 

 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Pritožbo lahko uporabniki pošljejo na e-mail [email protected] ali po klasični pošti na naslov: Maja Krajnc s.p., Clevelandska ulica 29, Ljubljana. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje Snugi, Maja Krajnc s.p. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Snugi, Maja Krajnc s.p. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.

 

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi podjetje Snugi, Maja Krajnc s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Snugi, Maja Krajnc s.p. , ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Platforma je na voljo potrošnikom na:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.