dostava od 7 do 10 dni

Špela Gorenc Jazbec

Špela Gorenc Jazbec

Snugi copatki, so dobra in pametna izbira za vzpodbujanje kakovostnih gibalnih vzorcev gibanja in drže dojenčkov in otrok. Ker so popolnoma mehki in narejeni iz naravnih materialov, dajejo občutek bose hoje. Otrokove noge ne utesnjujejo, saj so v predelu prstkov dovolj široki, da omogočajo, da se prstki med fazo prevzema teže in odriva, primerno razširijo. Ker so popolnoma mehki, se dobro prilagodijo stopalu in ga med gibanjem, igro na tleh, plezanjem, hojo, … ne ovirajo in se ne sezuvajo. Ker je podplat tanek in mehek, stopalu omogoča prejemanje informacij o podlagi po kateri otrok hodi, omogočene so mu vse čutno-gibalne izkušnje, ki jih preko stopal dobiva o podlagi in lahko posledično primerno odreagira z gibanjem in držo, se primerno ravnotežnostno odzove. In ravno kakovostni ravnotežnostni odgovori pomembno vplivajo na kakovosten razvoj stopalnih lokov. Saj je stopalo, ki ni podprto z dodatnimi oporami na podplatu, veliko bolj aktivno. K primernemu ravnotežnostnemu odzivanju pa pripomore tudi dejstvo, da Snugi copatki ne segajo čez gleženj in tako omogočajo še večjo aktivnost stopal in boljšo dinamično stabilnost v gležnjih. Poleg tega pa je podplat iz nedrsečega materiala in s tem še dodatno poskrbi za stabilnost stopal.

Ker niso vsa stopala enaka, je zelo dobrodošlo, da so vsi copatki narejeni ročno in po meri. Torej so primerni tudi za stopala z višjim nartom, široka stopala, ožja stopala.

So super mehki, udobni, dovolj prostorni, zračni, z nedrsečim podplatom, iz naravnih materialov. Primerni so tako za dojenčke, ki z vstajanjem ob opori in hojo šele začenjajo, kot tudi za tiste, malo večje, ki že odkrivajo radosti vrtca. Ker nimajo nobenih zaponk in ježkov, so za obuvanje enostavni in se otroci hitro naučijo copatke obuti sami, brez pomoči staršev, kar je odlično za proces osamosvajanja.

Ker pa tudi šolski otroci veliko časa preživijo v copatih, je zelo pomembno, da so tudi copati za šolarje primerni, kakovostni in jim omogočajo čim več svobodnega in neutesnjenega gibanja stopal. Še posebej pri tej starostni skupini je pomemben nedrseč podplat, da s tem preprečimo čim več morebitnih nesreč med tekanjem po šolskih hodnikih, v telovadnicah, … Ker v tem obdobju stopala še vedno rastejo in se razvijajo, je kakovostna izbira copata še vedno zelo pomembna.

Tudi za odrasle so copati Snugi kakovostna izbira, saj po dolgih urah nošenja utesnjenih čevljev, na stopala delujejo sproščujoče in razbremenjujoče.

Ker so Snugi copati narejeni iz popolnoma naravnih materialov, se stopala v njih ne potijo, saj vsi materiali dihajo in so prijazni do občutljive otroške kože. Prav tako pa so vsi Snugi copati pralni v pralnem stroju.

dipl. fiziot., terapevtka RNO Špela Gorenc Jazbec

Kaj pravijo strokovnjaki?

Snugi copatki so dobra in pametna izbira za vzpodbujanje kakovostnih gibalnih vzorcev gibanja in drže dojenčkov in otrok. Ker so popolnoma mehki in narejeni iz naravnih materialov, dajejo občutek bose hoje.

Preberi več
Špela Gorenc Jazbec dipl. fiziot., terapevtka RNO

Snugi copate vedno znova priporočam vsem staršem, ker imajo nedrseč podplat, so dovolj široki, ne utesnjujejo otrokovega stopala, posledično otroci sploh ne vedo, da imajo na nogicah copate, saj jih ti ne motijo.

Preberi več
Katja Pungartnik dipl. fiziot., terapevtka RNO

Za zdrav in normalen razvoj otroških stopal strokovnjaki priporočamo boso hojo. Zaradi podnebnega pasu kjer živimo pa vemo, da večji del leta to ni mogoče. Najboljša izbira za stopala so tako copatki, ki so kot druga koža – SNUGI.

Preberi več
Tina Kralj dipl. fiziot., terapevtka RNO