Dobavni rok je od 14 do 20 dni.


Obutev iz merino volne

Decem…brrr je tukaj — čas praznovanja, obdarovanja, veselja, barvnih lučk in od mraza rožnatih lic. Da bodo stopala tvojega malčka ali malčice varna pred hladom, ti predstavljamo ovčko Me-e-erino. V prazničnem času nam je podarila svojo volno, iz nje pa smo ustvarili mehke Snugi copatke in škorenjčke, ki bodo greli nogice vseh, ki se veselijo zimskih radosti.

Gotovo ste že slišali zame, če ne, pa naj se vam predstavim — moje ime je Me-e-erino! Prihajam iz družine posebnih ovc iz Španije z najme-e-ehkejšo volno na svetu.

Snugi merino volna

 

Zakaj je merino volna posebna?

Merino ovce proizvajamo izjemno fino volno, ki vas ne bo praskala po stopalih, temveč pogrela v zimskih mesecih in ohladila v poletnih. Merino volna je naravno in obnovljivo vlakno, v enem letu pa nam je lahko zraste vse od štiri do pet kilogramov.


Po svetu živimo v območjih, ki imajo od −15 pa vse do 35 stopinj Celzija, zato se je naša ovčja volna z leti razvila, da nam ni hladno ali vroče v kakršnem koli vremenu. Danes je še precej znana po svoji kakovosti, mehkobi in sposobnosti uravnavanja telesne temperature, tudi med visoko intenzivnimi aktivnostmi. Zaradi strukture votlega vlakna, ki ima veliko cevk, zadržuje toploto tistega, ki jo nosi, zaradi nepravilne strukture vlaken pa diha in je za razliko od sintetičnih vlaken zelo zračna.

 

Med njo in sintetičnimi vlakni pa je še ena ključna razlika — merino volna ne smrdi. Ne glede na to, koliko neprijetnih vonjav se izloči med znojenjem. Vonjave absorbira, zato je čas nošenja bistveno daljši kot pri ostalih materialih, poskrbi pa tudi, da bo tvojemu navihančku prijetno in toplo v vlažnem ali v mokrem vremenu.

Moja volna lahko letos greje podplate tvojih najmlajših v novih modelih Snugi copatkov in škorenjčkov. In to ravno ob pravem času! Za praznike podari toploto in mehkobo ter otroke razveseli s škorenjčki ali copati iz merino volne z njihovim najljubšim motivom.

 

Me-e-hke in vesele praznike!