Dobavni rok je od 14 do 20 dni.


Kako pravilno izmeriti otroško nogo?

V prvih letih življenja se stopala najbolj razvijajo, kar pomeni, da ima pravilna obutev izreden vpliv na gibalni razvoj naših najmlajših.

V toplih mesecih se vsekakor lahko trudimo upoštevati pravilo: čim več bosonoštva, a obutvi se skozi leto zagotovo ne moremo izogniti. Kakovosten in naraven razvoj otroškega stopala moramo zato spodbujati z obutvijo, ki v čim večji meri posnema boso nogo — kar pomeni, da je mehka, upogljiva in prilagojena stopalnemu loku. Vse to pa ne velja samo za otroške čevlje, ampak tudi za otroške copate, v katerih otrok preživi več kot tretjino dneva. Le-ti mu služijo kot opora pri prvih korakih in vseh nadaljnjih aktivnostih.

Pri izbiri ne smemo pozabiti tudi na to, kako pomembno je izbrati pravo številko otroških copat ali čevljev. V nasprotnem primeru bo obutev otroku premajhna, kar bo povzročalo neprijetno tiščanje in nepravilen razvoj, ali pa prevelika, s čimer bo otrokova hoja nestabilna. Ker so otroci nenehno v pogonu, je lahko izbor številke pravi izziv. A ne skrbite, za vas imamo majhen trik, s pomočjo katerega boste zlahka določili številko otroških copat ali druge otroške
obutve. Upoštevajte naš enostaven vodič za meritev otrokove noge, ki vam prihrani energijo, čas in denar.


Kako izmerimo velikost noge?